Prik een item op het Prikbord

 • 5 dagen geleden

  THEATERVOORSTELLING LANG EN GELUKKIG DOOR THEATERGROEP FLEXIBEL
  Cultuurhuis Wherelant nodigt u van harte uit om te komen kijken naar de theatervoorstelling
  ‘Lang en Gelukkig’ door Theatergroep Flexibel. De voorstellingen vinden op 29 en 30 december plaats in de grote zaal van Theater de Purmaryn in Purmerend. Deze musical en film van het Ro Theater is bewerkt en geregisseerd door Henriette ter Riet en wordt uitgevoerd door bijna 100 enthousiaste theatermakers!

  Zoals u wellicht weet, wordt Flexibel gevormd door acteurs met een verstandelijke beperking. Zij hebben gedurende drie jaar naar 'Lang en Gelukkig' toe gewerkt. In december kunt u rekenen op een doldwaze sprookjesparade, waarin de prins een bal ‘old-fashioned’ vindt, Roodkapje geen interesse heeft in haar oma en Assepoester maar liefst zeven stiefzussen blijkt te hebben.
  De 25 spelers delen het podium met een bont gezelschap aan gastspelers uit Purmerend: leerlingen van de Martin Luther Kingschool en ‘t Prisma, musicalvereniging Purple, bewoners van verzorgingshuis de Rusthoeve, leden van muziekvereniging Kunst na Arbeid en diverse gastacteurs. En dan hebben we het nog niet eens over de vele betrokkenen achter de schermen die het decor, de kostuums, de kap en grime, de techniek en de begeleiding van de acteurs mogelijk maken. Samen zetten zij zich voor 200% in onder het motto ‘ConnActing theater: theater verbindt’.
  Wij hopen op uw aanwezigheid in deze gezellige dagen tussen Kerst en Nieuwjaar. Kaarten kunt u bestellen via de kassa en de website van Theater de Purmaryn: www.depurmaryn.nl Wees er snel bij want de kaartverkoop gaat hard.
  Graag tot ziens bij ‘Lang en Gelukkig’, sprookjes zoals u ze nog nooit heeft beleefd!

  Met vriendelijke groet,

  José van den Hurk, Directeur Cultuurhuis Wherelant
  Jantine Geels, Projectleider Lang en Gelukkig
  Henriette ter Riet, Artistiek Leider Theatergroep Flexibel

  www.cultuurhuiswherelant.nl
  www.facebook.com/theatergroepflexibel

  U bent de eerste om te reageren.

 • 25 november 2017

  MUZIEKDAG SPECIAAL ONDERWIJS
  Een inspiratie/studiedag voor docenten SO en VSO rondom Muziek in Speciaal Onderwijs op maandag 22 januari georganiseerd door Cultuurmij Oost, de onderwijsspecialisten en Stichting Kristal Samen Leven.

  Muziek zet kinderen aan tot luisteren, bewegen, zingen en zelf muziek maken. Muziekonderwijs laat leerlingen ervaren dat je al luisterend, spelend en zingend van muziek kunt genieten. Binnen CMK (Cultuureducatie Met Kwaliteit) en de Impuls Muziekonderwijs werkt al een groot aantal scholen aan de verdieping en borging van muziekonderwijs.

  Op de Muziekdag voor het Speciaal Onderwijs gaan we dieper in op muziek als beleving, 21ste-eeuwse vaardigheden en de rol van competentiegericht cultuuronderwijs. Hoe zou de toekomst van muziekonderwijs eruit kunnen zien?

  Op het programma staan actieve workshops en er is volop gelegenheid tot uitwisseling voor iedereen die muziekonderwijs in het SO, SBO, VSO en Praktijkschool wil toepassen, stimuleren en ontwikkelen.

  Meer informatiem het programma en aanmelding kunt u terugvinden op:
  https://www.cultuurmijoost.nl/projecten/muziekdag-so

  U bent de eerste om te reageren.

 • 16 november 2017

  De eerste editie van het digitale groeimagazine van Het Andere Gedicht 2017 is verschenen. Met maar liefst 28 pagina's met foto's, filmpjes, gedichten, tips en inspirerende ideeën uit het hele land.

  https://issuu.com/ono-ono/docs/magazine-dichten-2017

  Wil je ook in het groeimagazine? Stuur jouw ervaringen, foto's en/of filmpjes dan naar poezie@specialarts.nl. En kijk of het er in de volgende editie in staat!

  Meer over het andere gedicht is te volgen via www.facebook.com/hetanderegedicht

  U bent de eerste om te reageren.

 • 24 oktober 2017

  En ineens stond ik daar een speech te houden tijdens de jaarlijkse dag van het LKCA voor professionals en bestuurders in de amateurkunst, buitenschoolse cultuureducatie en participatieve kunst.

  Gelukkig mocht het gaan over de kracht van de werkwijze Taalvorming en het maken van gedichten met mensen met een verstandelijke beperking. Daar kan ik altijd wel iets over vertellen. En wat schetst mijn verbazing: zelfs in 10 minuten, met een groep van 30 vrouw (waarvan ook een enkele man) kunnen er teksten geschreven worden die raken en iets zeggen. Lijstje maken, kiezen, vertellen, schrijven, een beetje schuiven en puzzelen met belangrijkheid, klank en zinslengte en hup: 30 gedichten zijn geboren.

  Waar gaan die gedichten dan over? vroeg laatst iemand me en wat leren mensen daar dan van? Gedichten kunnen werkelijk overal over gaan. In dit geval gingen ze over dingen doen die je een beetje spannend vindt. Dat kwam omdat ik het zelf een beetje spannend vond, om daar te staan speechen.
  En wat je er van leert? Dat je de moeite van de woorden waard bent. Probeer het zelf maar eens, bijvoorbeeld op het gedichtenlaboratorium (http://poezie.specialarts.nl).

  Als je het leuk vindt kun je mijn voor mij spannende speech nalezen op de website van Special Arts. Er zitten waardevolle woorden in... ;)

  http://www.specialarts.nl/340222/.html

  Inge Raadschelders
  Blindschelders & Raadsman

  U bent de eerste om te reageren.

 • 9 oktober 2017

  Nu te zien in de Special Arts galerie en in de etalages aan de Zonnehof in Amersfoort: Buitengewoon Stijlvol, een eigentijdse interpretatie van De Stijl. Welkom!
  Lees ook het artikel uit Kunstmagazine pArt: www.specialarts.nl/340192

  U bent de eerste om te reageren.

 • 3 september 2017

  Iedereen kan dichten, zeker met het handige Gedichtenlaboratorium.

  Zaterdag 16 september organiseert Special Arts de training 'Het Gedichtenlaboratorium in gebruik' in Amersfoort. Deelname is gratis.In deze training maak je kennis met de werkwijze Taalvorming. Je leert welke stappen je kunt nemen om iemand te begeleiden bij het schrijven van een gedicht, en wat het effect daarvan kan zijn op iemands ontwikkeling.

  Laat je inspireren en doe met je leerlingen en cliënten mee aan de landelijke poëziewedstrijd Het Andere Gedicht voor iedereen met een verstandelijke handicap vanaf 12 jaar. Thema: ONDERWEG
  Lees meer: www.specialarts.nl/poezie

  U bent de eerste om te reageren.

 • 1 september 2017

  Interessants internationaal:
  De Aalto Universiteit in Helsinki organiseert een conferentie Disability studies, Arts and Education 28 en 29 september.
  De conferentie is gericht op onderzoek naar interdisciplinariteit tussen kunst, handicap en pedagogiek.

  Hier de Engelse beschrijving:
  The conference brings together researchers, students, artists, art educators and members of the disability and crip art communities who share an interest in, or whose work addresses, the intersections and interplay between critical disability studies, arts, and education. The scope of the conference comprises various art forms, such as visual arts, performing arts, dance, and film, as well as different contexts of education, such as primary education, higher education, professional artists’ education and public pedagogy.

  The conference is open to everybody, and there is no admission fee. However, we kindly ask all participants—both presenters and audience members—to register through this online form by September 10th.
  http://taide.aalto.fi/fi/research/disability_studies/

  U bent de eerste om te reageren.

 • 28 augustus 2017

  Wacht niet te lang met inschrijven voor de Special Arts Inspiratie- en netwerkbijeenkomst op 2 oktober 2017, zodat je zeker bent van een plaats.

  Meer informatie over de bijeenkomst:
  http://www.specialarts.nl/339087/projects/special-arts-inspiratie-en-netwerkbijeenkomst-2017.html

  Link voor aanmelden:
  http://www.lkca.nl/overzicht-agenda/20171002dkvtoekomst/aanmelden-sessie-special-arts

  Naast inspirerende sprekers zullen 8 goede praktijkvoorbeelden met een elevator pitch in de spotlight worden gezet. Vervolgens is er gelegenheid in een aantal rondes aan te schuiven bij deze praktijkvoorbeelden en bij kennispartners van Special Arts.

  Verdient jullie goede praktijkvoorbeeld een plaats op het podium? Laat het ons weten!
  https://nl.surveymonkey.com/r/JXSY6YR

  U bent de eerste om te reageren.

 • 24 augustus 2017

  Ook zo onder de indruk van 2 acteurs met Down die in de theaterproductie drs. Down schitteren?
  Nando Liebregts speelt bij theater Spring in Vucht en Rutger Messerschmidt speelt bij theaterwerkplaats Tiuri in Roosendaal
  Wij van Tiuri zijn erg trots op hen beiden!

  U bent de eerste om te reageren.

 • 14 augustus 2017

  Atelier Rietveld exposeert tijdens de kunstroute Woudrichem op 9 en 10 september van 12:00 tot 17:00 aan de Hoogstraat 27 te Woudrichem. De moeite waard om onze schilderijen te bekijken, maar ook om dit oude vestingstadje te bezoeken.

  U bent de eerste om te reageren.

 • 27 juli 2017

  Save the date!
  Maandag 2 oktober 2017 - Special Arts Inspiratie- en netwerkbijeenkomst 2017

  De bijeenkomst vindt dit jaar plaats tijdens de jaarlijkse dag van het LKCA voor professionals en bestuurders in de amateurkunst, buitenschoolse cultuureducatie en participatieve kunst onder de titel De Kunst van… Toekomst creëren. De Special Arts bijeenkomst staat daarmee volledig in het teken van de toekomst.

  Toekomst… creëren
  Een toekomst heb je, krijg je, en kun je deels zelf creëren. Onze sector heeft de laatste jaren veel veranderingen meegemaakt: sommige voorspelbaar, andere zagen we niet aankomen. Veranderingen die ons uitdagen om onbekende wegen te bewandelen op zoek naar nieuwe samenwerkingen, bronnen van inkomsten of....
  Boven dit alles hangt de centrale vraag: welke wegen gaan we bewandelen, welke verleiding is onweerstaanbaar, welke uitdagingen gaan we aan, wat laten we links liggen, kortom: welke toekomst gaan wij creëren?

  Naast inspirerende sprekers zullen 8 goede praktijkvoorbeelden met een elevator pitch in de spotlight worden gezet. Vervolgens is er gelegenheid in een aantal rondes aan te schuiven bij deze praktijkvoorbeelden en bij kennispartners van Special Arts.
  Kijk voor het hele programma op:

  Verdient jullie goede praktijkvoorbeeld een plaats op het podium? Laat het ons weten!
  https://nl.surveymonkey.com/r/JXSY6YR

  Informatie en aanmelden:
  De bijeenkomst is gratis
  Datum: maandag 2 oktober 2017
  Tijd: 9.30 - 17.30 uur
  Locatie: Conferentie- en vergadercentrum Domstad in Utrecht, op 5 minuten loopafstand van Utrecht CS, vlakbij de Jaarbeurs.

  Meer informatie:
  http://www.specialarts.nl/339087/projects/special-arts-inspiratie-en-netwerkbijeenkomst-2017.html

  Link voor aanmelden:
  http://www.lkca.nl/overzicht-agenda/20171002dkvtoekomst/aanmelden-sessie-special-arts

  U bent de eerste om te reageren.

 • 25 juni 2017

  Naast alle andere bijzondere tentoonstellingen die dit jaar rondom De Stijl in Nederland te zien zijn, zal Special Arts in haar galerie een tentoonstelling houden met bijzondere kunstwerken van buitengewone kunstenaars die verwantschap tonen met deze kunstrichting.

  Kunstwerken met met een verwantschap aan De Stijl kunnen ingestuurd worden via deze link:
  www.specialarts.nl/339653/aanmeldformulier.html
  Inzenden kan tot en met 30 juni.

  Uit alle inzendingen wordt een keuze gemaakt van ongeveer 50 kunstwerken die vanaf medio september zullen worden geëxposeerd. Wij zijn heel benieuwd naar jullie inzendingen!

  Parallel aan de Special Arts expositie loopt in het aangrenzende Rietveldpaviljoen een tentoonstelling die de stijl van Rietveld, waaronder zijn meubels, toont in de context van de jaren vijftig.

  Meer lezen over De Stijl? Bestel Kunstmagazine pArt voor € 7,75 via info@specialarts.nl

  U bent de eerste om te reageren.

 • 12 juni 2017

  Special Arts landelijke atelierdagen

  Op 22, 23 en 24 juni zetten veel ateliers hun deuren open om te laten zien wat voor moois er vaak achter die deuren wordt gemaakt. Ateliers die nog willen aansluiten kunnen een berichtje sturen naar aanmeldingen@specialarts.nl.

  https://iktoon.nl/agenda/highlight/special-arts-landelijke-atelierdagen

  Atelier 23 is een van de ateliers die meedoet...

  U bent de eerste om te reageren.

 • 30 mei 2017

  Uitnodiging Taktila® Symposium in Tilburg
  Over non-visuele beeldvorming en kleurbeleving

  Zondagmiddag 11 juni 2017

  Er is bewezen dat werken met Taktila® kleurherinnering terugbrengt bij mensen die al jaren geen kleuren meer zien.
  Daarbij biedt Taktila® praktische hulpmiddelen om kleuren en bijvoorbeeld diepteperceptie te communiceren in het dagelijks leven.
  Voor organisaties die de kansen van Taktila® willen benutten, kunnen mogelijkheden tot samenwerking verkennen en particulieren die nieuwe mogelijkheden willen ontdekken organiseert Jofke van Loon zondagmiddag 11 juni een Symposium. Jofke is beeldend kunstenaar en heeft de Taktila methode® ontwikkeld.
  Zij is ontzettend blij dat blijkt dat buiten deelname aan kunstbeoefening, Taktila® oplossingen biedt voor talloze andere maatschappelijke behoeften.

  Programma Symposium:
  • Uitleg over de Taktila methode®.
  • Gebruikers vertellen wat Taktila® voor hen betekent.
  • Presentaties van de resultaten van de behoefteonderzoeken.
  • Presentaties en demonstraties producten en mogelijkheden.
  • Ruimte voor vragen en opmerkingen.
  • Opening expositie (voel)schilderijen en 3D-werk van mensen met een visuele beperking.
  • Mogelijkheid tot aankoop of bestellen leer- en hulpmiddelen, presentaties en trainingen.

  Locatie:
  De Poorten – voormalige Hasseltse kerk in Tilburg
  Hasseltstraat 194
  (Gratis parkeren in de wijk)

  OV:
  Vertrek stadsbus 7 vanaf het centraal station: 12.35u of 13.05u
  Aankomst in de Hasseltstraat: 12.42 of 13.12u

  Gratis toegang
  Consumpties voor eigen rekening

  Deur open 12.45u
  Aanvang 13.30u
  Einde 17.00u

  Wilt u zich aanmelden?
  Meld u aan via info@Taktila.com en laat weten met hoeveel personen u komt en of er zaken zijn waar we rekening mee kunnen houden, zoals geleidehonden of rolstoelen.

  Informatie:
  www.taktila.com
  jofke@taktila.com
  013- 544 08 11

  De totstandkoming van het symposium is mede mogelijk gemaakt door het VSBfonds. Dankzij hen kunnen we in 2017 introductieprijzen hanteren en Taktila® laagdrempelig introduceren. Per 2018 gelden reguliere marktprijzen. De prijzen op de website gelden dus tót 2018.

  U bent de eerste om te reageren.

 • 22 mei 2017

  Ontwerpwedstrijd Doe MEE-Award

  MEE Veluwe en MEE IJsseloevers (Flevoland en Overijssel) schrijven een prijsvraag uit voor dagcentra en ateliers in onze regio's voor het ontwerp en het maken van de Doe MEE-Award. De Doe MEE-Award wordt eind dit jaar uitgereikt aan personen, instellingen of bedrijven die zich op een succesvolle wijze inzetten voor een inclusieve samenleving. Een samenleving waarin ook mensen met een beperking of chronische ziekte optimaal kunnen meedoen. Ontwerpen kunnen tot 1 juli a.s. worden ingediend bij MEE Veluwe en MEE IJsseloevers.
  Voor het winnende ontwerp en het maken ervan (3 Awards) stellen we 1000 euro ter beschikking.

  Steeds meer mensen en organisaties zetten zich in voor een samenleving waarin ook mensen met een beperking of chronische ziekte optimaal kunnen meedoen. Om dit enthousiasme te waarderen en te stimuleren reiken MEE Veluwe en MEE IJsseloevers de DoeMEE-Award uit. Tot 1 oktober kan iedereen een initiatief van een persoon, bedrijf, gemeente of instelling in de regio Veluwe nomineren. Een vakjury bepaalt op 7 december 2016 de winnaar. Stemmen kan via www.meeveluwe.nl.

  Ateliers of dagcentra voor mensen met een beperking die mee willen doen aan de ontwerpwedstrijd kunnen bellen met Ria Brands van MEE via telefoonnummer 06 103 20 303 of 088 633 0 633 Een e-mail sturen kan ook: r.brands@meesamen.nl.

  U bent de eerste om te reageren.

 • 22 mei 2017

  2017 is poëziejaar bij Special Arts.
  Het Gedichtenlaboratorium is een online toepassing, waar je zelf via 10 eenvoudige stappen een gedicht kunt maken. Als leerkracht of begeleider lees je daar waarom welke stappen worden gezet.
  Ook vind je er veel materiaal en inspiratie:
  www.poezie.specialarts.nl

  Speciaal voor begeleiders en leerkrachten wordt een (gratis) training georganiseerd op zaterdag 24 juni 2017 in Amersfoort.
  Kijk voor meer informatie op: www.specialarts.nl/poezie
  Direct aanmelden kan via: www.specialarts.nl/339634

  U bent de eerste om te reageren.

 • 15 mei 2017

  Special Arts heeft in samenwerking met Fred´s kunstatelier & kadoshop vier digitale lesbrieven over De Stijl ontwikkeld. Deze leerlijn bevat een introductie les, een les over Piet Mondriaan, één over andere kunstenaars en tot slot een les over Gerrit Rietveld. In de lessen wordt beeldmateriaal in de vorm van filmpjes en mogelijke activiteiten aangeboden.
  Natuurlijk kan het beeldmateriaal worden aangevuld met eigen boeken en tijdschriften.
  De lessen zijn bedoeld als inspiratiebron, iedereen kan de lessen naar smaak en behoefte aanpassen.
  Download via deze link de lesbrieven: www.specialarts.nl/339665


  In september organiseert Special Arts een expositie rondom De Stijl. Kunstwerken voor deze tentoonstelling kunnen ingestuurd worden via www.specialarts.nl/339653/aanmeldformulier.html

  U bent de eerste om te reageren.

 • 10 mei 2017

  Kom ook naar onze tentoonstelling in Purmerend!

  U bent de eerste om te reageren.

 • 30 april 2017

  Doe mee met de iktoon Special Arts atelierdagen in juni!

  Binnen iktoon - de maand van de amateurkunst - willen wij ateliers onder de aandacht brengen. Doe mee en zet de deuren van het atelier op 22, 23 en/of 24 juni 2017 wagenwijd open voor het publiek en programmeer een aantal bruisende en inspirerende activiteiten. Zoals een workshopprogramma voor bezoekers, een poëzieworkshop in samenwerking met scholen, een tentoonstelling rondom een thema, een gastles van een kunstenaar die ook openstaat voor publiek of gewoon dat wat je al van plan was.

  Meld vervolgens jullie programma aan via www.iktoon.nl,
  Special Arts maakt een affiche 'op maat' voor jullie kunstlocatie.

  Ontvang via Special Arts een digitaal iktoon-affiche op maat. Hoe? Heel eenvoudig!
  Stuur een email naar aanmeldingen@specialarts.nl met:
  1. een hoge resolutiefoto (3 tot 5 mb) van het beeld voor op het affiche
  2. naam, adres, openingstijden en welke dagen jullie open atelierdagen zijn

  U bent de eerste om te reageren.

 • 23 april 2017

  Ter ere van het 100-jarig bestaan van kunststroming De Stijl is 2017 uitgeroepen tot het themajaar ‘Mondriaan to Dutch Design’. Naast alle andere bijzondere tentoonstellingen die dit jaar rondom De Stijl in Nederland te zien zijn, zal Special Arts in haar galerie een tentoonstelling houden met bijzondere kunstwerken van buitengewone kunstenaars die verwantschap tonen met deze kunstrichting.

  Wil je ook dat jouw werk onderdeel uitmaakt van deze tentoonstelling? Stuur dan voor 30 juni 2017 foto’s van kunstwerken met een verwantschap aan De Stijl in via deze link:
  www.specialarts.nl/339653/aanmeldformulier.html

  Uit alle inzendingen wordt een keuze gemaakt van ongeveer 50 kunstwerken die vanaf medio september zullen worden geëxposeerd. Wij zijn heel benieuwd naar jullie inzendingen!

  Parallel aan de Special Arts expositie loopt in het aangrenzende Rietveldpaviljoen een tentoonstelling die de stijl van Rietveld, waaronder zijn meubels, toont in de context van de jaren vijftig.

  U bent de eerste om te reageren.

Pagina
Functie(s):Account- en projectmanager
Organisatie:Special Arts
Functie(s):Begeleider / beeldend kunstenaar / 1e gr docent
Organisatie:Sovak
Functie(s):Directeur
Organisatie:Theaterwerkplaats Tiuri
Functie(s):Bedrijfsleider
Organisatie:Fred's atelier - kadoshop
Functie(s):Adelingshoofd Speciale Doelgroepen
Organisatie:Cultuurhuis Wherelant
Functie(s):Trainers
Organisatie:Blindschelders & Raadsman
Functie(s):Adviseur cultuureducatie
Organisatie:Cultuurmij Oost
Functie(s):Eigenaar
Organisatie:Studio Xplo
Functie(s):Adviseur beleid en innovatie
Organisatie:MEE Samen
Functie(s):Eigenaar
Organisatie:Dance4all
Functie(s):Coördinator
Organisatie:Jans Pakhuys, Amerpoort
Functie(s):Bestuursvoorzitter
Organisatie:KVA
Functie(s):Programmamanager KOM Gelderland
Organisatie:Cultuurmij Oost
Functie(s):Leerkracht
Organisatie:Herman Broeren College
Functie(s):Communicatieadviseur
Organisatie:Stichting Pameijer
Functie(s):Coördinator
Organisatie:STIP vso
Functie(s):Commercieel Office Assistent
Organisatie:Special Arts
Functie(s):Eigenaar
Organisatie:Neus voor Contact
Functie(s):Coördinator
Organisatie:Theater LeBelle
Functie(s):Begeleider
Organisatie:Boogh
Functie(s):Begeleider
Organisatie:Aveleijn Atelierz