Profiel deelnemer

Josien Vogelaar

Organisatie:Kunstwerkplaats Cordaan
Plaats organisatie:Amsterdam
Functie:Begeleider
Lid sinds:24-09-2013
Website:http://kunstwerkplaats.nl
Kunstdiscipline:Multidisciplinair
Ervaring met:Verstandelijk
Laatste tweet van @Kunst_Lutmastr

Wij zijn nu ook te vinden op Instagram! Volg ons @outsiderartgallery https://t.co/qghJkqtkWg

Geplaatst op: 30-11-2016
 • 16 april 2014

  Op 15 mei aanstaande vindt de feestelijke opening plaats van de expositie Creative Mix. Deze bijzondere expositie is het resultaat van een internationale uitwisseling tussen drie kunstwerkplaatsen voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland, Ierland en Groot-Brittannië.

  Kunstwerkplaats Cordaan (NL), Cúig artists Cork (IRL) en Rocket Artists Brighton (GB), drie gespecialiseerde werkplaatsen waar mensen met een verstandelijke beperking zich in een beschutte omgeving kunnen ontwikkelen als kunstenaar, ontvangen in 2012 een Europese subsidie voor een serie studiebezoeken, workshops en tentoonstellingen. Het doel van dit project is om andere en nieuwe werkwijzen te onderzoeken waarbij mensen met een verstandelijke beperking zich artistiek kunnen ontwikkelen.

  In 2013 en 2014 bezoeken 25 kunstenaars en hun begeleiders elkaar in Brighton, Cork en Amsterdam. Tijdens vier workshops van drie of meer dagen wisselen ze technieken en vaardigheden uit. Daarnaast houden de kunstenaars en hun begeleiders contact via de post en de sociale media (Skype, Facebook, email). De uitwisseling resulteert in gezamenlijke tekeningen, etsen, prachtig bewerkte krukjes, kunstenaarsboeken en keramisch werk.

  Het werk van deze kunstenaars is eerder te zien geweest in twee grote overzichtstentoonstellingen: ‘Side by Side’ in de Royal Festival Hall in Londen (april 2013) en ‘Outside In, the art of inclusion’ in de Crawford Art Gallery in Cork (september 2013). Amsterdam Outsider Art toont nu de resultaten van deze unieke samenwerking.

  Tijdens de feestelijke opening zullen de kunstenaars een gezamenlijk gemaakt kunstwerk onthullen en een live performance geven. Ook is er gelegenheid kennis te maken met deze bijzondere kunstenaars. U bent van harte welkom op 15 mei vanaf 17 uur bij Amsterdam Outsider Art op de Nieuwe Keizersgracht 1a.

  U bent de eerste om te reageren.

 • 3 oktober 2013

  Voor een internationale tentoonstelling in mei 2014 te Amsterdam met werk van Ierse, Engelse en Amsterdams kunstenaars met een verstandelijke beperking ben ik op zoek naar een goede tentoonstellingsmaker. Wie kan mij helpen of heeft tips?

  U bent de eerste om te reageren.

Functie(s):Begeleider
Organisatie:Kunstwerkplaats Cordaan