Performer m/v met (hoge) dwarslaesie voor een choreografie gezocht

Op 12 september 2014 geplaatst door Franziska Menge

Kunstproject: Performer m/v met (hoge) dwarslaesie voor een choreografie gezocht

Mensen met een (hoge) dwarslaesie zijn beperkt in hun bewegingsmogelijkheden, maar alleen omdat er aan de buitenkant geen bewegingsuitslag te zien is, betekent dat niet dat er niets beweegt: Bloed stroomt door onze aderen, wij ademen, wij praten, wij zien, wij denken, wij voelen. Al dat is in feite beweging.

Ik, Franziska Menge (27), ben theatermaakster en studente docent dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ik heb zelf een broer met dwarslaesie waardoor ik bekend ben met de situatie waarin de getroffenen zich bevinden.
 

Voor een performance zoek ik nu naar een performer met een dwarslaesie (ook graag een hoge) die samen met mij op zoek wil gaan naar de mogelijkheden van zijn_haar lichaam als middel van expressie in de breedste zin. Hierbij vormen jouw gedachtes, jouw lichaam en ook jouw interesses een belangrijk uitgangspunt. Bovendien gaan wij op zoek naar wat beweging eigenlijk betekent en ondervragen wij de gangbare ideee?n over beweging en wat een bewegingskunstenaar is.

Het doel is een professionele choreografie waar jij en jouw lichaam het uitgangspunt voor vormen. Wij zoeken samen naar een manier om beweging zichtbaar te maken die misschien op het eerste gezicht niet te zien is. Hierbij gaan wij wellicht ook elementen als stem, muziek, licht of video gebruiken om de performance aan te vullen.

Wat breng je mee?

- affiniteit met kunst en theater
- zin om voor een publiek te performen en je lichaam als middel van expressie in te - zetten (in de breedste zin)plezier in het out of the box denken en het experimenteren

Leeftijd maakt helmaal niet uit en ervaring is geen vereiste.

 

Wat geef ik jou?

- een veilige werksfeer en ruimte voor breed denken en experimenteren - een veilige platform om jezelf te laten zien als mens en als kunstenaar - een leuke vrije tijds besteding
- begeleiding bij het ontdekken/ontwikkelen van jezelf als kunstenaar

Heb jij zin om jezelf als performer voor een publiek te presenteren en jezelf te uiten in een hedendaagse choreografie? Of heb je vragen betreffende het project? Dan stuur mij een mail en wij treden op die manier in contact: franzi@franziska-menge.de

 

PS: Het project wordt in begin 2015 in Amsterdam opgevoerd. De ontmoetingen en repetities zullen dus ook in Amsterdam plaatsvinden. Het is dus van voordeel als je in de buurt woont.

Categorie:Overige
Trefwoorden:choreografie, dans, dwarslaesie, experimenteren, lichaam, performance, performer, theater
1653
Functie(s):Theatermaakster
Organisatie:Zelfstandig theatermaakster