SCHILDERLES VOOR MENSEN MET AFASIE

Op 26 januari 2015 geplaatst door Atelier Marline Fritzius

In Atelier Marline Fritzius, gelegen aan de Brouwersgracht in Amsterdam, komen mensen met afasie (kosteloos) schilderen en boetseren onder leiding van kunstenaars. Er heerst een ongedwongen lichtvoetige sfeer.

Afasie

Na hersenletsel ineens niet meer of met moeite kunnen spreken, schrijven, lezen of begrijpen wat er gezegd wordt. Dat heet afasie. Vaak begrijpen mensen juist nog goed wat er gezegd wordt maar kunnen ze zelf geen woorden meer vinden. “Je voelt je gevangen, alles wordt anders”, zijn uitspraken van mensen die het meemaken.

Atelier Marline Fritzius

In het Atelier Marline Fritzius krijgen mensen met afasie de gelegenheid (opnieuw) te leren schilderen en boetseren. Beeldende kunst kan een manier zijn om je te blijven uiten. Ook mensen die nog nooit een schilderkwast of klei in hun handen hadden, of mensen die met hun linker hand moeten leren werken, blijken het schilderen of kleien ontspannend en leuk te vinden.

De lessen worden gegeven door kunstenaars. In het atelier draait het om mooie dingen maken. Het contact met lotgenoten is ook plezierig. Komend jaar doet het atelier weer mee met de Open Kunst Route.

Meer informatie? Heeft U afsie of kent U iemand met afasie?

Kijk eens op www.stichtingmarlinefritzius.nl

of bel 06-16772396 (Hanna)

Categorie:Producten
Trefwoorden:afasie schilderen amsterdam, atelier beeldhouwen
1727
Functie(s):Coördinator
Organisatie:Stichting marline fritzius