Multiply Event 16 maart

Op 3 maart 2017 geplaatst door (onbekend)

Wat is het event?

Op initiatief van STRANAIDEA  uit Italië, is twee jaar geleden een onderzoek gestart naar de leiderskwaliteiten van mensen met een beperking en de mogelijkheid om deze mensen op te leiden tot docent. Theaterwerkplaats Tiuri uit Breda heeft hierin geparticipeerd samen met collega-werkplaatsen uit Portugal en Spanje. Samen hebben we een lessenreeks van tien lessen ontwikkeld om onze spelers te leren hoe ze voor een groep jongeren kunnen staan en les geven.

Tijdens dit event presenteren we de resultaten van dit onderzoek in de vorm van een handboek. Op de dag zelf vertellen wij u graag onze bevindingen en ervaringen. We laten verschillende sprekers aan het woord waaronder de deelnemers uit Portugal en een docent uit het VMBO, die het belang van samenwerking tussen deze twee doelgroepen zal benadrukken. Chiara Bechis, inititiatiefneemster zal namens alle samenwerkende partijen het handboek presenteren.

Waarom dit event?

We willen de opgedane kennis en ervaring graag delen. Het handboek dat na twee jaar tot stand is gekomen levert een schat aan informatie voor andere organisaties in het zorg- en onderwijsveld. De lessenreeks die mensen met een beperking opleidt tot Co-leaders, die samen met een Leader (dramadocent) les kunnen geven aan scholieren in het voortgezet onderwijs, is uniek in Europa voor zover wij weten! Vervolgens zijn deze lessen in Italië, Spanje, Portugal en in Breda getest met de doelgroep, waarbij de Co-leaders zelf voor de groep stonden en ervaring op hebben gedaan. De lessen zijn geëvalueerd en aangepast en nu na twee jaar zijn we trots het eindresultaat te kunnen presenteren aan de wereld!

Voor wie is het event?

Het event is bij uitstek geschikt voor iedereen die de kwaliteiten van mensen met een beperking ziet en voor iedereen die dit graag wil ontdekken. Voor iedereen die het handboek wil implementeren op een school of zorginstelling. Voor iedereen die het waardevol vindt dat deze twee doelgroepen, mensen met een beperking en scholieren, samen komen en zich verbinden. En voor iedereen die vindt dat deze verbinding landelijk en internationaal gestimuleerd mag worden zodat dit handboek in heel Europa verspreid kan worden! Mensen met een beperking kunnen veel en wij kunnen veel van hen leren. Bent u hierin geïnteresseerd, dan bent u van harte welkom.

Aanmelden

Om het evenement bij te wonen meldt u dit aan projectleider@theatertiuri.nl 

Categorie:Overige
Trefwoorden:event
1076