Kunstenaars van Atelier De Kwast doen inspiratie op in de Tunnel of Love

8 maart 2019

Special Arts werkt aan haar droom: een nieuwe editie van de Special Award, dé beeldende kunstwedstrijd voor kunstenaars met een handicap door het hele land. De kunstenaars van Atelier de Kwast in Spijkenisse zagen deze video van Special Arts en besloten alvast inspiratie op te doen voor de wedstrijd. Op hun zoektocht naar inspiratie en licht kwamen de kunstenaars terecht in de Maastunnel in Rotterdam, waar hen een liefdevolle versiering te wachten stond.

 

“Zacht licht, dat haar schijnsel werpt over kerkstoelen en prachtige glas-in-loodramen: de video van Special Arts maakte ons enthousiast. We wilden in een naburige kerk inspiratie opdoen, het licht door de kerkramen zien en misschien ook over de graven lopen, zoals de vrouw in de video doet. Maar toen we aankwamen bij de kerk in Geervliet, werden we teleurgesteld. Tot onze verbazing was de kerk doordeweeks niet open! Maar ineens was daar de gelegenheid om een heel ander licht te gaan bewonderen… Het licht van de liefde, in de Tunnel of Love! Ter gelegenheid van het 77-jarige bestaan van de Maastunnel in Rotterdam én ter gelegenheid van Valentijnsdagwas het voetgangersdeel van de tunnel door Madje Vollaers en Pascal Zwart van studio VOLLAERSZWART omgetoverd tot een waar liefdesparadijs. De tunnel van 580 meter lang hing vol met meer dan 35 duizend fluorescerende hartvormige stickers: op de muren, onder onze voeten, boven onze hoofden… Er leek geen einde aan te komen, oneindig veel oplichtende hartjes reikten zo ver als we konden kijken. Sommige mensen hadden iets op de hartjes geschreven, zoals René loves Michelle of dat ze van hun moeder hielden… Heel lief allemaal.

 

 

Terug op het atelier vond er ook een explosie van hartjes plaats. We gaven de kunstenaars de opdracht de harten te gebruiken als inspiratiebron. De uitdaging was om de hartjes niet als losse figuren te gebruiken, maar als onderdeel van iets. Bijvoorbeeld de rivier de Maas met drijvende hartjes erin, een love-boot of een liefkozend stelletje met hartjes op de trui of broek…

 

Lillian Schonhage


 

1613

Wat fijn dat je jouw bijdrage wilt geven! Om dat te doen dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.

Functie(s):Begeleider
Organisatie:Stichting Zuidwester