Special Award 2019: beeldhouwworkshop bij Meester In - Ameide

3 juni 2019

Begin mei 2019 is de werf van Meesters In in Ameide de locatie voor een workshop beeldhouwen, een samenwerking tussen Special Arts en Meesters In / Koninklijke Woudenberg. Onder begeleiding van beeldhouwer Bas Oomen krijgen vier deelnemers - waaronder drie deelnemers van Atelier Totem uit Zeist - tips hoe hun schetsen te realiseren in steen.

De deelnemers arriveren rond de klok van 11:00 uur op de werf van Meesters In. Hier worden zij opgewacht door Bas. Bas is al ruim 20 jaar beeldhouwer van beroep en beschikt over de titel leermeester. De eerste opdracht voor de deelnemers is om op zoek te gaan naar de juiste steen. Op de werf van Meesters In ligt een grote diversiteit aan stenen: graniet, serpentijn, Belgisch hardsteen, zwart marmer. Aan keuze dus geen gebrek.

Ron Waroux, bedrijfsleider bij Meesters In: ‘Prachtig om te zien hoe wij op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan de Special Award. De creativiteit van de deelnemers geeft ons ook weer nieuwe inzichten en het is leuk om ook op deze manier met je werk bezig te zijn.’

Na de workshop nemen de deelnemers de steen mee naar huis. Zij zullen op eigen locatie verder werken aan hun eigen beeldhouwwerk. ‘We zijn heel benieuwd naar het eindresultaat’, aldus Ron. ‘We zijn van plan om de verschillende werken tentoon te stellen op het hoofdkantoor van Koninklijke Woudenberg.’

 

 

Meesters In is specialist in het restaureren, reproduceren en aanvullen van alle steenachtige materialen van een rijksmonument dat aan restauratie toe is, een beeldhouwwerk in verval tot cultureel erfgoed dat in slechte staat is.

Binnen de Special Award 2019 organiseert Special Arts in samenwerking met verschillende organisaties regionale werkplaatsen voor ontwikkeling, inspiratie en ontmoeting.

3494

Wat fijn dat je jouw bijdrage wilt geven! Om dat te doen dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.

Functie(s):Account- en projectmanager
Organisatie:Special Arts