Blog: Huiskamerpost

9 oktober 2017

De negen acteurs van Theater LeBelle zijn in april van dit jaar gestart met een nieuwe productie: Huiskamerpost. De spelers van LeBelle gaan de bewoners van verzorgingstehuis d’Oude Raai in hun huiskamer en tijdens repetities ontmoeten. Theatrale ontmoetingen in gesprek en in beweging. Uit deze ontmoetingen zullen een aantal performances ontstaan die gespeeld worden op diverse locaties in d’Oude Raai, geïnspireerd op alle verzamelde verhalen. Het thema is ‘binnenkijken’. Over binnen en buiten. En wat zie jij achter de voordeur?

Proces in beeld

Anna Swagerman vangt voor Huiskamerpost het proces en datgene wat de deelnemers meemaken op, en geeft dit terug in woord en beeld. Terwijl de theatermakers en acteurs druk zijn met de creatie en uitvoering, legt zij datgene vast wat stilletjes voorbijgaat, maar juist zo kenmerkend is voor de rijkdom van het project. Wie zijn de deelnemers? Wat ervaren ze tijdens Huiskamerpost en waarom is het project voor hen belangrijk? Aan de hand van tekst en beeld krijg je een gevoel van wat er achter de schermen gebeurt. Daarnaast is het een blijvend document voor deelnemers, publiek en betrokken organisaties wat de rijkdom van het project weergeeft.

Theatergroep LeBelle wordt gecoördineerd door theatermaakster Els Vollmuller en dansmaker Madelon van Riel: “Theater LeBelle is een theaterwerkplaats voor mensen met een verstandelijke beperking en onderdeel van het Leerwerkbedrijf van Cordaan in Amsterdam. Drie dagen in de week werken wij aan voorstellingen, locatietheater, inclusieprojecten en workshops en bedenken wij nieuwe theater- en dansconcepten. Wij hebben een inclusieve visie op de samenleving en daarom vinden wij het belangrijk om zoveel mogelijk aan te sluiten bij zowel amateur als professionele podiumkunstenaars.”

Tot aan de voostelling in november 2017 zullen beeldblogs van Anna verschijnen op kennisplatform.specialarts.nl.

www.cordaan.nl/theater-lebelle
FB: theatergroep LeBelle

3954

Wat fijn dat je jouw bijdrage wilt geven! Om dat te doen dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.

Functie(s):Account- en projectmanager
Organisatie:Special Arts