Expositie Glas in Lood: Hart Werk en Kunst toont kunst in Sint-Bavokerk Haarlem

11 augustus 2020

Vorig jaar ging de Special Award 2019 van start met een inspiratiefilmpje dat opgenomen was in de Nicolaïkerk in Utrecht, wat tevens de locatie voor de Special Award-tentoonstelling zou worden. Veel kunstenaars hebben na het zien van de beelden kunst ingezonden voor de wedstrijd, waaronder de kunstenaars van Hart Werk en Kunst van de Hartekampgroep uit Haarlem.

Om inspiratie op te doen en om de uiteindelijke tentoonstellingslocatie beter te begrijpen, is de groep naar de Sint-Bavokerk in Haarlem gegaan. De kunstenaars hebben foto’s gemaakt van alles wat hen aansprak en zijn vervolgens enthousiast aan het werk gegaan. Dit heeft geleid tot prachtige kunstwerken met uiteenlopende thema’s, waarvan een aantal ook geselecteerd werden voor de voorronde van de Special Award 2019. Vier kunstenaars werden uitgenodigd om hun kunstwerken te laten zien aan de tussenjury. Zo ook Timo la Fleur, die naar aanleiding van de grafplaten op de vloer van de Sint-Bavokerk op het idee kwam om een doodskist te maken van keramiek met daarin een skelet van textiel.

Hoewel alle ingezonden kunstwerken positieve reacties kregen van de tussenjury, zijn er helaas geen van hen tentoongesteld bij de eindexpositie in de Nicolaïkerk in Utrecht. De Hartekampgroep heeft daarom hun eigen tentoonstelling georganiseerd in de Sint-Bavokerk met veel persoonlijke kunstwerken gemaakt van keramiek, hout, textiel, tekeningen en schilderijen. Het pronkstuk van de tentoonstelling is het groepswerk, bestaande uit 18 paneeltjes van 30 x 30 cm, die samen een groot glas-in-loodkunstwerk vormt. 

Expositie – Glas in Lood is van 15 augustus t/m 30 september 2020 te bezoeken in de Sint-Bavokerk, Grote Markt 22 (Noordzijde) te Haarlem.
Tijdens deze tentoonstelling is ook de Special Pakje Kunst-automaat aanwezig, hierin zijn ook miniatuurkunstwerkjes van kunstenaars van Hart Werk en Kunst te vinden. Laat u verrassen en trek een pakje. Maar pas op! Kunst kan verblijden, verwarren, ontroeren, irriteren, et cetera. Om haar ten volle te bevatten heeft kunst een incubatietijd.

 

Anita Schuurman

2842

Wat fijn dat je jouw bijdrage wilt geven! Om dat te doen dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.

Functie(s):Account- en projectmanager
Organisatie:Special Arts