Poëzie verbindt en voedt ons, inspireert en brengt ons SAMEN

1 februari 2021

Poëzie verbindt en voedt ons, inspireert en brengt ons samen. Ook en misschien wel juist tijdens corona. Wat betekent SAMEN voor jou? Dat was de vraag die Special Arts samen met Blindschelder & Raadsman aan tal van dichters met een beperking stelde.Ter ere van de poëzieweek 2021 maakten zij samen een coronaproof Zoomgedicht waarin zij deze vraag beantwoorden.

Benieuwd naar het gedicht? http://bit.do/GedichtSAMENSpecialArts

Met het gedicht SAMEN wakkeren we de liefde voor taal, taalontwikkeling en poëzie voor mensen met een verstandelijke beperking / (niet) aangeboren hersenletsel aan. Het is een warme uitnodiging om samen aan de slag te gaan met poëzie. In het online Gedichtenlaboratorium www.gedichtenlaboratorium.nl  is dit eenvoudig en aanstekelijk. Hier ervaar hoe je in 10 stappen een gedicht kan schrijven en vind je per stap uitleg voor begeleiders en leerkrachten.

Het Andere Gedicht is een taalstimulerend poëzieprogramma van Special Arts gebaseerd op Taalvorming. Het programma bestaat uit het Gedichtenlaboratorium, poëzieactiviteiten, trainingen, workshops en een driejaarlijkse landelijke poëziewedstrijd en een poëziebundel. Special Arts werkt aan plannen voor een nieuwe wedstrijdeditie met een bijbehorend programma.

 

Samenstelling en montage Het Andere ZOOM Gedicht SAMEN door Laurien van der Zwan, taalverleider

1799

Wat fijn dat je jouw bijdrage wilt geven! Om dat te doen dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.

Functie(s):Trainers
Organisatie:Blindschelders & Raadsman