Blog Kunst-Lijn 3: Een prijs met lef - We houden het nog even spannend...

21 oktober 2017

Marcel Wiemers, deelnemer bij Kunst-Lijn 3 bij FRION, is een van de mensen die als schrijver en illustrator werkt aan de gedichtenbundel Hoe dan ook. Hij vertelt telefonisch wat de stand van zaken is.

(


Marcel Wiemers: “Ik heb drie gedichten geschreven, de onderwerpen daarvan gaan van licht naar zwaar. Ik wil er verder niet te veel over kwijt. We hebben afgesproken dat de inhoud pas bij de presentatie naar buiten komt. Ik kan je dus geen gedicht sturen en ook geen illustraties. We houden het spannend en geheim.

De proefdruk wordt nu gemaakt en eind oktober komen we weer met de hele groep bij elkaar om die te bekijken. Met vijf collega’s van Kunst-Lijn 3 vul ik de bundel met gedichten en illustraties. We worden begeleid door Tonnie Grave en door uitgever Marieke van Bolderen. Het is een heel leuke samenwerking. Ik vind het mooi dat ik er aan mee mag doen.

Als de proefdruk er is kijken we nog een keer of er fouten in zitten. We kijken naar de lay-out en of we tevreden zijn over de gedrukte kleuren. Moet het donkerder, lichter. Dat laatste vind ik vooral erg leuk om in mee te denken. Met Tonnie ben ik nu het voorwoord en het dankwoord voor de bundel aan het schrijven. Dat zijn de laatste teksten die geschreven worden.
De bundel heet Hoe dan ook. Het is de titel van de allereerste tentoonstelling die wij als Kunst-Lijn 3 hielden in het Stedelijk Museum in Zwolle in 2008. We vinden de titel zo goed dat we hem nu ook weer hebben gekozen voor de gedichtenbundel. Want ‘hoe dan ook’ maken wij kunst. Wat er ook gebeurt, er komt altijd wat moois uit onze handen.”

 

Marieke van Bolderen van uitgeverij Ervaar Boeken: “Een vriend van mij, Bert-René Brinkman die bij Frion werkte vroeg mij of ik belangstelling had een gedichtenbundel uit te geven. Hij was zo enthousiast over het initiatief van Kunst-Lijn 3 medewerkers die al bezig waren met schrijven en illustreren dat ik volmondig ja zei. Ik ben nogal van het intuïtief ondernemen.

Ik heb niet eerder met mensen met een beperking samengewerkt. Er ging een wereld voor me open. Ik las eigenzinnige teksten, pure taal en werd getroffen door de oprechte kunstenaars. Ik merk dat de samenwerking het beste in mij en iedereen die aan de bundel werkt naar boven haalt. Dat zie je vooral bij de dichters Joey, Jooske, Sevin, Robert en Marcel. De laatste maakt samen met Alfons alle illustraties bij de gedichten. De teksten en illustraties versterken elkaar op wonderbaarlijke wijze. Het project kost natuurlijk veel tijd en energie, maar geeft mij vooral een trots gevoel. Het wordt een prachtige bundel!”

 

Marijke de Val

De bundel Hoe dan ook wordt op donderdag 23 november 2017 feestelijk gepresenteerd bij De Creatieve Coöperatie, Esdoornstraat 3 in Zwolle tussen 13.30 uur – 15.30 uur.
De bundel zal in een oplage van 500 exemplaren verschijnen en kost € 10.

www.ervaarboeken.nl
www.frionzorg.nl

4844

Wat fijn dat je jouw bijdrage wilt geven! Om dat te doen dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.

Functie(s):Account- en projectmanager
Organisatie:Special Arts