Onderweg om te bewaren

6 mei 2018

De afgelopen maanden heb ik heel vaak het woord ‘onderweg’ gebruikt, gehoord en gelezen. Uiteraard vanwege het thema van Het Andere Gedicht 2017/2018. Soms is het moeilijk onderweg te zijn, wil je het liefst (letterlijk of figuurlijk) al op je bestemming zijn. Maar over het algemeen brengt onderweg mij juist heel veel.


Als ik met de trein naar mijn werk ga, lees ik op het station de billboards. Het gedicht Zon van Ester Naomi Perquin, de nieuwe boeken die zijn uitgekomen, de aankondiging van nieuwe tentoonstellingen. Volop moois! Onderweg in de auto ben ik regelmatig aan het bellen (natuurlijk handsfree). Vaak ontstaan er mooie gesprekken die leiden tot nieuwe ideeën. Als ik naar de radio luister, hoor ik een bericht over het NK legpuzzelen; het doet me denken aan een gedicht. Mooi om straks op Facebook te zetten. Zo bewaar ik alle indrukken, ideeën en inspiratiemomenten in mijn hoofd om later uit te putten, te delen of nog eens van te genieten.


De nieuwe editie van Kunstmagazine pArt kan hetzelfde met je doen. Je bladert het eerst een keer door; blijft even stilstaan bij de foto’s van Franse kunstwerken; je glimlacht om het woord ‘kolozaieken’ en je scant het artikel over prikkelarm cultuuraanbod. Daarna, misschien een volgende keer, lezen, écht lezen. En een ‘geeltje’ plakken bij de artikelen die je wilt delen of gebruiken. Over het belang van handschrijven bijvoorbeeld of de letterkunst in Assisië. Meer nog dan anders hebben we met de redactie van Kunstmagazine pArt een bewaarnummer willen maken met acht extra pagina’s. Een nummer waarin je onderweg bent in Frankrijk en uiteindelijk via culturele hoofdstad Leeuwarden aankomt bij de Art Brut Biënnale. Waardoor je geïnspireerd raakt om met sieraden aan de slag te gaan of een dichtbundel aan te schaffen. Een nummer dat onder handbereik ligt om je iedere keer weer te laten inspireren voor de toekomst.

 

Tine Veldhuizen

Uit: Kunstmagazine pArt 2018-1
Nieuwsgierig naar Kunstmagzine pArt? Kijk op: www.specialarts.nl/21713


 

3487

Wat fijn dat je jouw bijdrage wilt geven! Om dat te doen dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.

Functie(s):Account- en projectmanager
Organisatie:Special Arts