Training Productpresentatie en ondernemerschap vol tips en tricks

28 oktober 2019

Het programma ‘Productpresentatie en Ondernemerschap’ traint deelnemers van dagbestedingsateliers in het selecteren, de prijs bepalen, beschrijven en fotograferen van hun eigen kunstproducten. Het doel is de producten beter online aan te kunnen bieden en zo een breed publiek te bereiken. Daarnaast kunnen de deelnemers zo participeren in sociale ondernemingsactiviteiten.

Op 6 en 7 september werd deze training gegeven bij Leonardo da Vinci in Ermelo. Deelnemers van Atelier Buitengewoon uit Breukelen namen hier beide dagen ook deel aan. Een verslag van Rogaat ter Wal, teamlid Leonardo da Vinci en Frederik Mulckhuijse, deelnemer Atelier Buitengewoon.

Rogaat: “Na een korte introductie en voorstellen stond de eerste dag in het teken van prijsbepaling van het product. Hoe doe je dat? Het is een hele klus een goede kosteninschatting te maken van alle materialen die je gebruikt voor één product. We hebben dit klassikaal gedaan met vijf verschillende producten. Daarnaast een rondje wat iedereen persoonlijk de waarde vond van het product.”

Frederik: “De tweede dag werd in de ochtend door Lila en Edna gegeven. Zij verzorgden tekstschrijven om je product sprekender te maken. Hoe je een omschrijving kan geven aan je product, met behulp van eigenschappen.”

Rogaat: “Er werden in bepaalde categorieën vragen gesteld waar je verder mee kon associëren. Alles opschrijven wat er in je opkwam. Later kon je de tekst die het meest aansprak, gebruiken. Van alle categorieën bundelde je delen van de verzamelde teksten tot één korte pakkende zin. Het was een erg leuke manier om tot creatieve uitspraken te komen.  In de middag hebben we geleerd hoe we goede foto’s moeten maken die we op de website kunnen zetten. Foto’s maken zonder “ruis” op de achtergrond. Hoe maak je de foto’s gewoon met je mobiel. En hoe kun je ze op je mobiel bij snijden.”

Frederik: “We moesten van ons gekozen product foto's maken en leerden gaandeweg met behulp van tips en tricks op een speelse manier van Willemijn hoe je dat het beste kon doen.
We leerden gelijk onze telefoon beter kennen(haha). Het resultaat mocht er zijn!”

Rogaat: “Het was erg leuk om deze training samen met het atelier Buitengewoon te doen. Leuk om te horen en te zien waar zij mee bezig zijn en de mogelijkheid te hebben ideeën uit te wisselen.”

Frederik: “Het was erg leuk bij Leonardo da Vinci en we werden zeer gastvrij ontvangen. Met om te beginnen koffie en thee. Daarna werden we rondgeleid door Arjan wat hij uiterst precies en als ervaren gids deed. Een fantastische plek waar deelnemers kunst kunnen maken, onbezorgd en vrij.”

Rogaat: “Het is waardevol deze training te kunnen gebruiken om onze producten beter te presenteren. Dit kunnen we doen door met regelmaat onze nieuwe producten met het stappenplan door te lopen. We denken een vaste commissie van deelnemers en vrijwilligers te gaan samenstellen, die zich bezig houdt met de verkoop in de galerie, op de website en op markten. Zij kunnen maandelijks bij elkaar komen om van de producten de prijzen en presentaties vast te stellen. Op deze manier kunnen we de training in de praktijk blijven gebruiken. We denken ook dat regelmatig contact met de komende overkoepelende webshop van Special Arts een goede stimulans is om de continuïteit erin te houden en de producten te kunnen uitwisselen.”

 

2883

Wat fijn dat je jouw bijdrage wilt geven! Om dat te doen dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.

Functie(s):Account- en projectmanager
Organisatie:Special Arts