Meer naamsbekendheid voor Het Vizier - blog 2

6 september 2015

Werk- en trainingscentrum Het Vizier wil haar naamsbekendheid en marktbereik vergroten. Samen met het team ontwikkelen we momenteel een businessmodel. Ik geef u een kijkje in de keuken van de tweede werksessie.

 

Terugblik
Tijdens deze bijeenkomst met de begeleiders blikten we terug op datgene wat het traject nu al heeft gebracht. ‘Het levert een denkomslag op. Vanuit steeds maar nieuwe producten bedenken, naar meer vanuit bestaande klanten denken. Het is interessant om gebruik te maken van de middelen die je al hebt. Dat is een eye-opener’.

 

Klantrelatie
We bespraken welke relatie de voorziening met elk van haar 10 doelgroepen wenst. Dat loopt uiteen van een vertrouwensband, ad hoc en seizoensgebonden contact of een duurzame verbinding. Ook wil Het Vizier ‘ontzorgen’, tijdbesparing leveren en zijn de contacten ofwel zakelijk-professioneel of informeel-collegiaal. Boeiend wordt het als blijkt dat de contacten geïntensiveerd kunnen worden, als de relatie ook een educatieve component bezit of integratie van de clienten tot doel heeft. Daar ‘moet’ je vervolgens iets mee.

 

Marketing-communicatie
En als je dat eenmaal goed in beeld hebt, dan kan je vervolgens ook per doelgroep vaststellen welke communicatiekanalen je het beste kunt inzetten om die specifieke klantengroep het meest adequaat te bedienen.
We weten inmiddels dat een persoonlijk gesprek het beste werkt. En voor de opdrachtgevers die je het meest nabij staan, is dat een uitstekende methode. Voor partijen die je als voorziening minder ziet of die weinig afnemen is mail weer beter geschikt. Gelukkig kunnen de clienten van Het Vizier zelf veel betekenen voor marketing-communicatie. Deze doelgroep is digitaal zeer bedreven en een facebookpagina ligt onder handbereik.

 

Zorg er bij alle uitingen voor dat de website altijd staat vermeld en dat de ontvanger een overzicht krijgt van alle producten en diensten van je voorziening. Dat kan zowel in de vorm van een flyer als ook digitaal. Bespreek met je collega’s van de afdeling PR hoe jullie je portfolio het beste voor het voetlicht kunnen brengen en wat zij daarbij voor jullie kunnen betekenen.

 

Kansen
Een van de teamleden legde een casus voor. ‘Wat te doen als iemand de voorziening bezoekt en heel enthousiast raakt. Zoiemand laat zich ontvallen dat ze wel drukwerk voor het centrum heeft. En vervolgens hoor je niets meer. Kan je die partij dan bellen? ‘
Uiteraard kan dat. Deze partij heeft verwachtingen gewekt en dat biedt een mooie kans voor het atelier of de dagbesteding. Dus er op af! En laat er maximaal een maand over heen gaan. Als je het initiatief houdt, dan komt er altijd iets bruikbaars terug.

 

Meer over de ontwikkelingen bij Het Vizier leest u in de volgende blogs. Uiteraard bent u ook van harte welkom tijdens de presentatie van deze casus op de Art Brut Biennale op 15 september a.s.

 

Marion Beltman MSM
www.marionbeltman.nl

4098

Wat fijn dat je jouw bijdrage wilt geven! Om dat te doen dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.

Functie(s):Extetrn organisatieadviseur
Organisatie:Management | Advies | Training