ARToMoNDo-ateliers: samenwerking loont

Aanleiding

Dagbesteding wordt gedecentraliseerd naar gemeenten. Hoe kun je daar als kleinschalige zorgaanbieder op inspelen en ervoor zorgen dat je in beeld bent?

 

Plan of activiteit

Gemeenten kunnen niet met alle kleinschalige zorgaanbieders om tafel gaan zitten. Daarom zijn de kunstateliers van ARToMoNDdo (De Verbeelding in Wijhe en De Fermerie in Deventer) vanaf 2011 gaan samenwerken met andere zorgondernemers in de regio. Kleinschalige Zorg Salland wil de gemeenten tegemoet komen door mee te denken en één aanspreekpunt te vormen. Het collectief van achttien zorgaanbieders – waarbij naast de kunstateliers onder meer zorgboerderijen zijn aangesloten - heeft ook een gezamenlijke website. Alle aangesloten ondernemers behouden hun eigen gezicht en manier van werken.

 

Resultaat

De samenwerking met andere kleinschalige zorgaanbieders levert veel voordelen op. Door de krachten te bundelen zijn de diverse initiatieven goed zichtbaar voor de gemeenten in de regio. Ook leren de deelnemende zorgondernemers elkaars aanbod beter kennen en kunnen ze cliënten wijzen op de mogelijkheden die er zijn om hun talenten te ontdekken.

 

Voortgang en toekomst

Per 1 januari 2014 wordt het collectief uitgebreid met enkele zorgondernemers. In 2014 jaar zal blijken of deze manier van samenwerken zijn vruchten gaat afwerpen.

 

Contactpersoon: Henny Schaapman

Wat fijn dat je jouw bijdrage wilt geven! Om dat te doen dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.