Verbindingen leggen tussen kunst en zorg

Hoe kun je zorginstellingen inspireren om samen te werken met kunstenaars? Deze vraag hield het Brabants Kenniscentrum voor Kunst en Cultuur (bkkc) bezig. Eerder zijn er wel tentoonstellingen en inspiratiedagen georganiseerd, maar het lukte niet zo goed om de zorgsector binnen te halen. Omdat er geen materiaal beschikbaar was om instellingen te interesseren en verleiden om opdrachten te verlenen aan kunstenaars, bestond er behoefte aan een laagdrempelige presentatie van kennis.

Zo werd het idee geboren om een toegankelijk tijdschrift te maken met inspirerende voorbeelden van projecten, interviews en fotoreportages. In het magazine Who cares? | kunst en zorg is de bestaande kennis gebundeld rondom de thema’s zingeving, healing environment en natuur en groen. Het inspiratiemagazine, dat een beeld geeft van de mogelijkheden om vanuit kunst bij te dragen aan een mooie en duurzame zorgomgeving, is verstuurd aan directies van zorgorganisaties en wethouders van gemeenten.

Het magazine zal op verschillende manieren een vervolg krijgen. Tijdens bezoeken dient het blad als concreet materiaal om instellingen te overtuigen met kunstenaars te gaan werken. Ook worden er netwerkbijeenkomsten georganiseerd waar kunstenaars en zorgaanbieders met elkaar in gesprek gaan over wat kunst en zorg voor elkaar kunnen betekenen.

bkkc
Contactpersoon: Atty Bax
E: a.bax@bkkc.nl
www.bkkc.nl

www.bkkc.nl/whocares

Wat fijn dat je jouw bijdrage wilt geven! Om dat te doen dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.