BuurT-Thuis Jan Steen: samen mooie dingen maken

Aanleiding
Kwintes ondersteunt mensen met psychische, psychiatrische en/of sociale kwetsbaarheid in de vorm van begeleiding, dagbesteding en leerwerkplaatsen. Inspiratie Inc. bouwt aan duurzame gemeenschappen met creatieve, interculturele community artprojecten voor iedereen, ongeacht leeftijd, culturele achtergrond of beperking. Gezien de overlap in visie, doelgroep en activiteiten, besloten beide partijen om samen het Activiteitencentrum Jan Steen van Kwintes in Almere Haven uit te breiden tot BuurT-Thuis Jan Steen.

 

Activiteit
In BuurT-Thuis Jan Steen kun je zeven dagen per week terecht en is iedereen gelijk. Ieders kwaliteiten worden ingezet om samen mooie dingen te maken en te beleven, zoals presentaties en optredens tijdens lokale festivals en andere gelegenheden. BuurT-Thuis Jan Steen werkt onder meer samen met bedrijven en scholen.

 

Resultaat
Naast talentontwikkeling en gemeenschap bouwen, staat ondernemerschap hoog in het vaandel. De projectgroepen zijn zelf verantwoordelijk voor het budget, zodat deelnemers leren samenwerken, plannen, de in- en externe communicatie regelen, de administratie bijhouden en liefst ook inkomsten genereren uit fondsenwerving of verkoop van producten. Een voorbeeld is de projectgroep Dineren met Status die intercultureel koken en bakken tot kunstvorm verheft, de catering doet voor de gemeente, festivals, bedrijven en workshops verzorgt voor allerlei doelgroepen.

 

Toekomst
De bedoeling is om dit initiatief uit te breiden voor meer deelnemers en locaties. Met i-psy, aanbieder van interculturele psychiatrie, zijn gesprekken gaande om de derde partner te worden. Verschillende cliënten van i-psy komen al bij BuurT-Thuis Jan Steen. Samenwerking biedt de mogelijkheid om ook groepstherapie aan te bieden.

 

Contactpersoon: Katja Urban

Wat fijn dat je jouw bijdrage wilt geven! Om dat te doen dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.