Atelier ’n Bont Palet: geven in plaats van vragen

Aanleiding

Veranderingen in de financiering van dagbesteding.

 

Plan of activiteit

Twee jaar geleden kwam de burgemeester op werkbezoek bij atelier ’n Bont Palet in Zaltbommel. De burgemeester viel op een schilderij waarop een slagroomtaart stond afgebeeld. Spontaan ontstond het idee om hem een verjaardagsexpositie op het gemeentehuis aan te bieden. Daarop volgde een tweede expositie rond de troonswisseling.

 

Resultaat

Inmiddels heeft ’n Bont Palet een tweejarig contract voor het exposeren van kunstwerken in het gemeentehuis. Door de exposities heeft het atelier veel naamsbekendheid gekregen en staat het bij de gemeente goed op de kaart. Als er Wmo-medewerkers of anderen op bezoek komen, presenteren de kunstenaars hun werk zelf. Door ze te laten vertellen over hun werk, komt de boodschap beter over.

 

Voortgang en toekomst

Het dagcentrum, waar atelier ’n Bont Palet deel van uitmaakt, profileert zich als arbeidsmatige dagbesteding. Onder begeleiding van jobcoaches stromen cliënten, indien mogelijk, uit naar werk buiten de dagbesteding, onder meer in een verzorgingstehuis en een kinderdagverblijf. Dat sluit aan bij de participatiegedachte van de Wmo.

 

Contactpersoon: Dorien Jacobs

Wat fijn dat je jouw bijdrage wilt geven! Om dat te doen dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.