Creatief inspelen op de vervoerskortingen

Aanleiding

Bezuinigingen op vervoerkosten, waardoor dagbesteding voor sommige cliënten van Atelier 23 in Arnhem (Siza) onbetaalbaar werd. Een cliënt uit Lichtenvoorde bijvoorbeeld betaalde 54 euro voor een enkele reis, terwijl ze maar 7 euro vergoed kreeg voor de heen- én terugreis.

 

Plan of activiteit

We zijn voor deze cliënt gaan zoeken naar een oplossing. Bij haar in de buurt was alleen een activiteitencentrum, waar ze zich niet thuis voelde. Uiteindelijk vonden we een kunstenaar, bij wie ze in het atelier kan werken. Hetzelfde geldt voor een cliënt uit Zutphen.

 

Resultaat

We hebben voor deze cliënten een plek gevonden waar ze, net als in het atelier, op hoog niveau begeleiding krijgen. Doordat de kunstenaars voorlopig via onderaannemerschap via Siza betaald worden, is er nog een lijntje met het atelier.

 

Voortgang en toekomst

Het betreft een tijdelijke oplossing, die het leed van deze cliënten heeft verzacht. Nu nemen we geen cliënten meer aan die ver van het atelier wonen, behalve als ze zelf het vervoer kunnen regelen of betalen. De verwachting is dat gemeenten in de omgeving gaan samenwerken als het om dagbesteding gaat, dus dat mensen uit de regio wel kunnen blijven komen.

 

Contactpersoon: Lidwien van der Gulden

Wat fijn dat je jouw bijdrage wilt geven! Om dat te doen dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.