De meerwaarde van een commercieel medewerker

Paspartoe, onderdeel van zorgorganisatie ’s Heeren Loo, heeft tien ateliers, twee cadeauwinkels, een galerie en kunstuitleen in Noordwijk, Katwijk en Hillegom. De begeleiders van de kunstenaars en creatieve cliënten komen vaak niet toe aan commerciële taken. Sinds een aantal jaren is er een speciale contactpersoon die deze taken voor de ateliers op zich neemt. De commercieel medewerker onderhoudt contacten met (potentiële) klanten, beheert de website en webshop en houdt de administratie en documentatie bij. Als ze op pad gaat, neemt ze meestal kunstenaars van Paspartoe mee.

 

Vanaf het begin is duidelijk dat deze constructie goed werkt. Door een medewerker vrij te stellen voor commerciële taken, kunnen begeleiders hun aandacht vooral richten op de cliënten en is het aantal klanten en bestellingen voor kunst en cadeaus toegenomen. De komende tijd zal verder worden ingezet op uitbreiding van de klantenkring en vergroting van de bekendheid van Paspartoe in binnen- en buitenland. Door extra inkomsten te verwerven, kan bijvoorbeeld een kunstenaar worden ingehuurd om les te geven. Dat komt de kwaliteit van het werk ten goede.

 

Deze speciale functie begon zes jaar geleden als een pilot, en is uiteindelijk structureel geworden. Om dit voor elkaar te krijgen, was wel een lange adem nodig: steeds opnieuw het plan onder de aandacht brengen van managers en uitleggen wat het de organisatie oplevert. Gedacht werd dat het te duur is om een medewerker vrij te stellen voor commerciële taken, terwijl die zichzelf juist terugverdient. Daarbij is het raadzaam om een aantal dagbestedingateliers te verenigen onder één naam, zodat ze meer kunnen samenwerken en de kosten voor pr-activiteiten gezamenlijk kunnen opbrengen. Paspartoe kan inmiddels niet meer zonder de commercieel medewerker. 

 

Paspartoe Kunst & Kado
Contactpersoon: Greetje Knetsch
T: 06 11916852
E: greetje.knetsch@sheerenloo.nl
www.paspartoe-kunstenkado.nl

https://www.facebook.com/Paspartoe-Ateliers-Galerie-Noordwijk-436802433083489

Wat fijn dat je jouw bijdrage wilt geven! Om dat te doen dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.