Bedrijfsuitjes bij Daeldersplak

Aanleiding

Veranderingen in de financiering van dagbesteding.

 

Plan of activiteit

Daeldersplak is een keramiek- en schilderswerkplaats in het Friese dorpje Drogeham, waar mensen met een verstandelijke beperking in hun eigen tempo kunst kunnen maken. De werkplaats is gevestigd in een oude school. Om op een andere manier inkomsten te verwerven, stelt Daeldersplak zich open voor bedrijfs- en teamuitjes waarin kunstenaars de gasten begeleiden bij het maken van kunst. In een pilot hebben ze eerst ‘geoefend’ met bekenden.

 

Resultaat

Naast extra inkomsten heeft dit initiatief een maatschappelijk doel: de integratie van mensen met en zonder beperking. Mensen van buitenaf komen een dagje kunst maken en worden één op één begeleid door deelnemers van het atelier. Het mes snijdt daarbij aan twee kanten. Voor de kunstenaars is dat nieuw en leerzaam, voor bezoekers is het drempelverlagend om op deze manier kunst te maken.

 

Voortgang en toekomst

Er is een professionele brochure in de maak om dit nieuwe aanbod onder de aandacht te brengen. Ook wil Daeldersplak actief op zoek gaan naar sponsors. Een ander plan in het kader van integratie is het aanbieden van een warme maaltijd voor mensen uit het dorp, bereid door de deelnemers.

 

Contactpersoon: Betty Vogels

Wat fijn dat je jouw bijdrage wilt geven! Om dat te doen dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.