BlijGoed: blij ondernemerschap!

Op veel dagbestedingsateliers worden prachtige toegepaste kunstproducten gemaakt. Sommige verkopen deze in een winkel, maar bij het grote publiek zijn ze meestal onbekend. Dit inspireerde Special Arts tot het opzetten van het overkoepelend verkoopplatform BlijGoed. De eerste ateliers hebben inmiddels hun shop gevuld!

Sociaal ondernemerschap

Om de deelnemers van de ateliers te leren hun producten goed online aan te bieden, is het  trainingsprogramma  ‘Productpresentatie en Ondernemerschap’ ontwikkeld. Hiermee traint Special Arts de deelnemers in het zelf selecteren, de prijs bepalen, beschrijven en fotograferen van hun eigen kunstproducten. De ateliers die al meewerken aan BlijGoed merken
dat het heel goed werkt. “Doordat de makers zelf met alles aan de slag gaan, voelen ze zich meer betrokken. Ze geven meer waarde aan wat ze hebben gemaakt en meer waarde aan zichzelf”, zegt een van hen. Zo bevordert BlijGoed de emancipatie van de doelgroep. Maar het belangrijkste is dat er op het platform originele, kwalitatief hoogwaardige producten worden verkocht.
Ook ‘de koopbeleving’ is uniek. Je koopt direct van de makers op het dagbestedingsatelier die de producten ook verpakken en versturen.

Vier keer blij

De producten in de webshop maken zo vier keer blij: de maker bij het creëren, het atelier bij het ondernemen, de koper bij het uitzoeken en de ontvanger bij het uitpakken. Niet het artikel is het unieke product, maar juist dat blije gevoel. Het woord goed staat natuurlijk voor ‘goederen’, maar ook voor ‘eerlijk’ en ‘kwalitatief hoogstaand’. Op het platform vind je verschillende productgroepen:
Decoratief, (Klein) meubelen, Serviesgoed, Gebruiksvoorwerpen, Sieraden, Kleding, Kraamcadeautjes en Uitdeelcadeautjes.

De kracht van het collectief

Voor dagbestedingsateliers biedt het platform heel veel voordelen: zij hoeven geen webshop te bouwen en betaalsysteem te implementeren. Dit scheelt veel tijd en geld. Als atelier ben je bij BlijGoed onderdeel van een sterk merk en lift je mee op de
marketing en publiciteit. Daarnaast hebben ateliers wel een eigen pagina met unieke url, waarmee ze hun netwerk gericht naar hun eigen shop kunnen leiden. Aan het opzetten van BlijGoed is gedegen onderzoek vooraf gegaan en bij de bouw zijn verschillende sessies gehouden met deelnemers en begeleiders. Het is daardoor een sterk platform geworden dat blijft
groeien: in deelnemers, producten en netwerk. Deelnemers inspireren elkaar en worden ondersteund met zoomsessies en trainingen.

 

Ook aanbieder worden op www.blijgoed.nl? Vul dit formulier in en je ontvangt meer informatie.

 

Alice de Koning

907

Wat fijn dat je jouw bijdrage wilt geven! Om dat te doen dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.