GEZIEN: Sneeuwwitje en de 7 in Schagen

In de speciaal voor de voorstelling omgebouwde discotheek werd het publiek verrast met een wel heel bijzondere versie van het klassieke sprookje

In de rij voor Sneeuwwitje

De voorstelling Sneeuwwitje en de 7, waarin mensen met een handicap belangrijke rollen vertolken, is inmiddels in vier regio’s in het land gerealiseerd. Elke regio gaf zijn eigen jeu aan het spektakel. Op 1 februari reisde ik van Amersfoort af naar Schagen om de één na laatste uitvoering te zien. In het Noord-Hollandse stadje hingen her en der posters waarop de voorstelling met pakkende spreuken werd aangekondigd. Voor de gelegenheid was zelfs een speciale spaaractie georganiseerd, waarbij inwoners van Schagen en omstreken plaatjes konden verzamelen van de deelnemende talenten van zorgorganisatie Skager AC. Rond half drie stond een lange rij bezoekers ongeduldig te kleumen bij KDanz, waar de voorstelling plaats zou vinden.

Megabitch

Bij Sneeuwwitje komen al gauw de bekende Efteling-beelden naar boven: het lieve onschuldige meisje, de boze stiefmoeder, de giftige appel, de aardige en hardwerkende dwergen en natuurlijk de reddende prins. In de speciaal voor de voorstelling omgebouwde discotheek werd het publiek verrast met een wel heel bijzondere versie van het klassieke sprookje. Art-Jan de Vries, die de rollen van Sneeuwwitje/boze stiefmoeder/heks/megabitch op stilettohakken met verve vertolkte, werd op het podium uitgedaagd door de zingende spiegel, de wilde dieren in het bos, de heks en vooral door de assertieve Sneeuwwitjes die zijn rol wilden overnemen. Dit alles in een prachtig decor met muzikale omlijsting en bewegende beelden.

Twee prinsen

Ook hier ontkwam Sneeuwwitje niet aan haar lot en belandde na een hap van de vergiftigde appel in de kist, de dwergen er treurend omheen. De Vier Seizoenen, gehuld in prachtige kostuums, verbeeldden het verstrijken van een jaar door ieder een gedicht over hun jaargetijde voor te dragen. Sneeuwwitje bleef gelukkig goed geconserveerd en werd uiteindelijk tot leven gewekt door maar liefst twee prinsen. Om de goede afloop te vieren volgde een feestelijke afsluiting van deze bijzondere voorstelling, die de zaal volledig op z’n kop zette. Nog helemaal onder de indruk nam ik bij het verlaten van de zaal een appel in ontvangst. De lange reis en het wachten in de kou was ik al lang vergeten.

José Vorstenbosch

 

Gezien: 1 februari 2017, KDanz, Schagen
Titel: Sneeuwwitje en de 7
Regie: Art-Jan de Vries
Aantal spelers: 32 spelers en een koor en band
Tijd: 1 uur en 20 minuten

www.facebook.com/specialtheaterroadshow 
Digitaal Special Theater Road Show Magazine: http://iturl.nl/snOIZPB

1528

Wat fijn dat je jouw bijdrage wilt geven! Om dat te doen dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.