GEZIEN: Aveleijn Muziekfestijn

Het is 22 oktober, het Wilminktheater in Enschede is uitverkocht. De zaal zit tot de nok toe vol met 950 mensen Het is een geweldig feest met als thema Glitter & Glamour.

Zelfvertrouwen, blijdschap en trots

Yvonne Kotkamp staat in een prachtige witte glitterdress in the spotlights tijdens de tiende editie van het Aveleijn Muziekfestijn. Samen met duo De Sokkies.

Jolanda Schäffer-van Wijk zit in de zaal. Zij is één van de begeleiders van Yvonne. Zij ziet hoe Yvonne haar dagelijkse structuur en routine, die haar veiligheid bieden, loslaat. Vanavond gaat zij als zangeres en danseres helemaal los, ze geniet als ze een medley zingt van liedjes van Danny Christiaan. Ze barst van het zelfvertrouwen en de blijdschap en trots stralen van haar af.

Artiestencafé

Jaarlijks organiseert Aveleijn het Muziekfestijn voor mensen met een verstandelijke beperking. Yvonne is een van de 175 cliënten van Aveleijn die zingen, dansen en acteren. Met BN-ers Wolter Kroes, Erik Hulzebosch, Jannes en tal van andere lokaal en regionaal bekende muzikanten en dansers. Dit jaar doet dansstudio Focus! mee en Drum- en Marchingband Enschede, de band DaSoul en een acrobatiek- gymnastiekgroep van AGVL uit Losser.

Na een spetterend voorprogramma met onder meer het Aveleijn Cliënten- en medewerkerskoor en Popkoor Twentzz heet Tante Edda (Eddy van der Schouw) iedereen welkom. In het decor van het Aveleijn Artiestencafé worden de gasten ontvangen door Tante Sjaan (Judith Hartman) en gastvrouw van de avond Karin Nijhof.

Famous moment

Alle winnaars van Aveleijn’s got Talent! treden vanavond op. Paul Horselenberg ontroert iedereen met zijn blokfluitspel. Hij heeft zich de hele dag voorbereid op zijn famous moment. Hij vindt het spannend om alleen met danseressen om zich heen op het podium te staan. Hij heeft een prachtig ijsblauw kostuum aan. Hij betovert iedereen door het pure spelen van het nummer Hallelujah van Leonard Cohen.
Paul en Yvonne zetten met andere Aveleijn cliënten een letterlijk schitterende show neer. Weergaloos.


Marijke de Val

1808

Wat fijn dat je jouw bijdrage wilt geven! Om dat te doen dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.