Dwalen op de Art Brut Biënnale 2018

Tijdens de Art Brut Biënnale 2018 werk te zien van kunstenaars uit Nederland, Japan, Duitsland, Roemenië, Zwitserland en België. Van de tentoonstelling is een 360 graden opname gemaakt waardoor de tentoonstelling opnieuw te beleven is.

Art Brut uit binnen- en buitenland

Elvira van Eijl: "De afgelopen twee jaar zijn we intensief op zoek gegaan in binnen- en buitenland naar nieuw werk van intrigerende kunstenaars. Onze zoektocht voerde ons door heel Europa en we hadden zelfs het geluk om contact te kunnen leggen met een organisatie in Japan. In Zuid-Frankrijk en Zwitserland vonden we een aantal echte 'Art Brut hotspots' waarvan de organisatoren enthousiast met ons meedachten. 

Oeil-Art

Eén van de collecties die te zien was is Oeil-Art, het initiatief van Jean Louis Faravel. Hij heeft niet alleen kleine, verfijnde werken van Beatrice Elso, Joel Lorand, Jean-Christophe Humbert, Nicole Pessin, Eric Demelis en Mehrdad Rashidi, maar ook monumentale schilderijen van Jean Francois Bottelier en de Duitse kunstenaar Thomas Schlimm, (elf werken van 210 x 60 cm geïnspireerd op het circus). Van elke kunstenaar heeft hij meerdere werken; soms wel tien of meer. Het is allemaal museumwaardig werk. Faravel is trots op zijn kunst en de kunstenaars die hij vertegenwoordigt. Hij had er zichtbaar plezier in om ons nog meer en nog meer te laten zien. 

Digitaal herbeleven

Naast kunst uit Frankrijk was er tijdens de Art Brut Biënnale 2018 werk te zien van kunstenaars uit Nederland, Japan, Duitsland, Roemenië, Zwitserland en België. Van de tentoonstelling is een 360 graden opname gemaakt waardoor de tentoonstelling opnieuw te beleven is. Cultuur wethouder Bas van Wakeren van Hengelo opende officieel de tentoonstelling.

https://www.3dvirtualexperience.nl/art-brut-biennale/ 

1485

Wat fijn dat je jouw bijdrage wilt geven! Om dat te doen dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.