Gezien: Sneeuwwitje en de 7 - De Lawei Drachten

Als vader van twee dochters van 3 en 5 jaar oud en een zoontje van 1 jaar oud is het verhaal van Sneeuwwitje bij mij uiteraard meer dan bekend. Onderweg naar Drachten probeer ik mij een voorstelling te maken bij wat ik kan verwachten. Ik weet het niet goed en besluit dat ik mij deze avond laat verrassen

It giet oan!

Een bijzondere dinsdagavond: “Sneeuwwitje en de 7” staat op mijn programma in theater De Lawei in Drachten. Als vader van twee dochters van 3 en 5 jaar oud en een zoontje van 1 jaar oud is het verhaal van Sneeuwwitje bij mij uiteraard meer dan bekend. Sneeuwwitje die wordt verstoten door haar boze stiefmoeder, “gespaard” wordt door de jager, een veilig heenkomen vindt bij de 7 dwergen, alsnog vergiftigd wordt door haar boze stiefmoeder… Maar uiteindelijk haar prins treft en nog lang en gelukkig leeft. Onderweg naar Drachten probeer ik mij een voorstelling te maken bij wat ik kan verwachten. Ik weet het niet goed en besluit dat ik mij deze avond laat verrassen: ik laat het mij overkomen. Aankomend bij theater De Lawei bruist het, het is druk; gezellig druk! De opkomst is overweldigend, de grote zaal in theater De Lawei is volledig uitverkocht. Ik neem plaats in de zaal en tref een zaal waar de Drachtster gemeenschap zich van jong tot oud heeft verzameld. De lichten dimmen: it giet oan!

Sneeuwwitje-talent

"Sneeuwwitje en de 7” blijkt een verhaal binnen het mij bekende verhaal te bevatten. Een verhaal dat gaat over het aanwenden van talent van mensen met en zonder beperking. Over met elkaar samenwerken aan een mooie voorstelling, waar het draait om elkaar aanvullen daar waar nodig, niet over elkaar uitsluiten daar waar het onhandig lijkt.
Na een korte aanloop pakt juist dit aspect mij, het prikkelt. “Mag ik alsjeblieft Sneeuwwitje spelen?” “Nee, ga jij maar gewoon boom spelen!”. Het zet mij aan tot denken. Hoeveel Sneeuwwitje-talent zet ik in mijn dagelijkse routines weg als boom? En wat doet dat met die ander?
 

Verwachtingen overtroffen

De voorstelling beloopt zijn einde en na het aanschouwen van de oprechte trots en vreugde van de voltallige crew verlaat ik de grote zaal. De voorstelling heeft mij van begin tot eind geboeid en ook verrast. Ik heb gelachen om de humor en ironie en ben tegelijkertijd aan het denken gezet. Ik stel vast dat “Sneeuwwitje en de 7” de verwachtingen die ik er op voorhand niet van had ruimschoots heeft overtroffen!

 

Robin Hulsink
Adviseur bureau HHM

 

Gezien: 28 juni 2016, Drachten
Titel: Sneeuwwitje en de 7
Regie: Art-Jan de Vries
Aantal spelers: 60 spelers
Tijd: 1 uur

Nog te zien:
Na de zomer wordt de voorstelling voorbereid en gespeeld o.a in Limburg en Zwolle.
Volg facebook voor de data: www.facebook.com/specialtheaterroadshow
Digitaal Special Theater Road Show Magazine: http://tinyurl.com/h5h5c65

1817

Wat fijn dat je jouw bijdrage wilt geven! Om dat te doen dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.