Gezien theater: ZITKOM van 5D een rollende voorstelling

5D staat voor Toegankelijk Theater maken. Theater voor en door mensen met- en zonder beperking. 5D werkt samen met professionele acteurs en theatermakers die het een verrijking vinden om op deze inclusieve manier te werken.

De wereld vanuit een rollende stoel

Wij, de gasten, mochten in een rolstoel zitten en werden over een deel van het Eiland Oostenburg gereden! De aanleiding voor de rollende voorstelling is de verhuizing van 5D van de NDSM – werf naar het Eiland. De groep wil zo kennismaken met de nieuwe buurt en de buurtbewoners. Het is een bijzondere gebeurtenis om de wereld vanuit een rollende stoel te zien, om gereden te worden en de gebeurtenissen te aanschouwen.
De 'rit' duurt een uur, we hebben het geluk van mooi weer!
 

Verwarring met muziek

We volgen een verwarde jongeman die een pakket ontvangt. Het pakket is iets vreemds voor hem en hij is er erg bang voor. Het pakket lijkt hem te achtervolgen. Na een aantal dwalingen komen we bij een huis. Daar blijkt zijn bruid te wachten op hem en het pakket met daarin haar bruidsjurk! Het verhaal wordt ondersteund met muziek die we via onze koptelefoons horen.
 

Diepgang

Waar ik nooit bij stil sta en wat me raakt is dat iets dat onbekend is zoveel verwarring en stress kan veroorzaken. Dat dat je als een spook kan achtervolgen!
Ik vind het boeiend om echt deel te nemen aan een voorstelling weliswaar passief, maar waar ik midden in zit. Door de muziek die ik ook voel en beleef, krijgt de hele rollende voorstelling nog veel meer diepgang.

 

Lis Leijser, RvA van Special Arts

 

Gezien: 27 maart 2016, Amsterdam
Theatergroep: 5D
Titel: ZITKOM een rollende voorstelling
Spelers: acteurs, vrijwilligers en mensen met een beperking
Regie: Klemens Patijn
Tijd: 1 uur
Website: www.5D.nl/ 
 

1560

Wat fijn dat je jouw bijdrage wilt geven! Om dat te doen dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.