Tour d'Artistique met Special Award kunstenaars

Into Nature is een kunstexpeditie van 2 juli t/m 18 september 2016 door het Drentse landschap en langs een aantal bekende kunstinstellingen. Op 17 locaties zijn unieke werken van gerenommeerde kunstenaars te zien. In de eerste week is de Tour d'Artistique van Pet van de Luijtgaarden onderdeel van de expeditie met als gast verschillende Special Arts-kunstenaars.

Tour d’Artistique van kunstenaar Pet van de Luijtgaarden zorgt voor een wonderlijke museum-karavaan

In een stoet van bont geschilderde caravans toont hij zijn bijzondere verzamelingen. De caravans in alle soorten en maten zijn ingericht als mini-museum. In de een zie je een verzameling van barbiepoppen, in de ander honderden kikkers, startrek-attributen ,  duizenden flippo’s. Er is  een Van Gogh museum op wielen. Het zijn stuk voor stuk rariteitenkabinetten. 
Pet van de Luijtgaarden is gefascineerd door de absurditeit van de veelheid aan spullen: “Winkels worden steeds groter en voller. Maar waar hebben we al die spullen eigenlijk voor nodig?”
 

Kort gevecht tegen het lege vlak

Camping de Vledders in Schipborg Drenthe is het groene buitenatelier voor Special Award-kunstenaars van Special Arts. Op zondag 3 juli gaan zes kunstenaars van Smoel-Kunstwerkplaats en zelfstandig werkend kunstenaars Kobus Visser, Martijn Stuart en Noortje van Kamer onder begeleiding van Elvira van Eijl aan de slag met een grote caravan.
Met de schilderijen van Henry Rousseau als inspiratiebron toveren zij  een “maagdelijk” witte caravan in een dag tijd om tot een rijdend jungle-décor.Na een werkoverleg worden de kwasten en rollers gepakt en is er geen houden meer aan. Er onstaat al heel snel lijn en kleur en naarmate de dag vordert groeit het team van kunstenaars dat geweldig samenwerkt. De sfeer is goed, het weer is goed, een hevige plensbui kan niemand wat deren.
Deze ontspannen werkdag in het buitenatelier levert een prachtig mini-museum op!

Een toren van caravans verrijst in Xpeditie Blauwestad

De Tour d’Artistique, verrijkt met de Special Arts-caravan reist na Schipborg door naar Xpeditie Blauwestad in Groningen.  Daar wordt van de caravans de komende jaren een grote toren gebouwd! Drie lagen hoog. Dit jaar wordt de begane grond van de toren gemaakt met caravans van dit rijdend museum.

 

Jan Beerda
Smoel-Kunstwerkplaats

www.intonature.net
http://petvandeluijtgaarden.nl/
www.blauwestad.nl/expeditie-blauwestad/programma 

1689

Wat fijn dat je jouw bijdrage wilt geven! Om dat te doen dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.