Expositie ‘Bijzondere kunst van buitengewone kunstenaars’ bij COCO-MAT

"COCO-MAT werkt graag samen met talenten"

COCO-MAT vindt het erg belangrijk dat er zorg wordt gedragen voor de maatschappij overal ter wereld. Daarom werkt COCO-MAT ook graag met talent samen, ongeacht de persoon erachter. In haar eigen fabriek in Xianthi, Griekenland werken ook mensen met een verstandelijke beperking. Zij maken de mooie stoffen hartjes, sloffen en andere mooie producten.

COCO-MAT werkt graag samen met talenten

COCO-MAT werkt in Griekenland samen met de Stichting Estia Agios Nikoloas. Deze stichting is de vaste thuisbasis van volwassenen met ontwikkelingsstoornissen uit alle delen van Griekenland. Estia is gelegen in de badplaats van Galaxadi aan de voet van de berg Parnassus.
Het is een vrolijke, hoge-energie plaats, die professionals en vrijwilligers van over de hele wereld aantrekt. Daarmee is de organisatie uitgegroeid tot een voorbeeld in Griekenland voor veel andere zorgorganisaties.
 

De natuur, kleur en techniek

COCO-MAT Amsterdam vond het geweldig leuk toen Special Arts haar benaderde om een deel van hun Special Award collectie 2015 in de winkel te exposeren. Het zijn allemaal bijzondere werken, ieder met een eigen verhaal. De werken zijn geselecteerd op basis van kleur en techniek. En als ook nog het thema natuur er in verwerkt zit, was dat voor COCO-MAT extra treffend! De natuur past bij COCO-MAT omdat die als uitgangspunt wordt genomen en er alleen met natuurlijke materialen wordt gewerkt. Kokosvezels, natuurlijk rubber, wol, katoen, zeegras, paardenhaar, zijde, linnen, houten en ganzendons worden gebruikt.

Het werk van Sijtze Keur

COCO-MAT voelt zich vereerd dat de mooie werken van de Special Award collectie in de winkel te zien zijn. Het kleurgebruik van het werk van Sijtze Keur stemt overeen met de kleuren die COCO-MAT binnen haar collectie gebruikt. Daarnaast staat bij Sijtze’s werk ook de natuur centraal. Maar ook de werken van bijvoorbeeld Marion Ruitenbeek zijn zeer inspirerend, mede door haar vrolijke kleurgebruik en mooie presentatiewijze. Maar de andere werken passen ook zeer goed, omdat ze de collectie van COCO-MAT versterken.

 

Iris Ackerman


Over COCO-MAT

COCO-MAT is een duurzaam lifestyle merk gespecialiseerd in woon- en slaapproducten. Opgericht in 1989 in Griekenland. Het bedrijf is vastbesloten de beste bedden ter wereld te vervaardigen op een zo duurzaam mogelijke manier. COCO-MAT heeft winkels in meer dan vijftien landen, waaronder drie winkels in  Nederland en levert haar producten aan consumenten en hotels wereldwijd.


Over de Stichting Estia Agios Nikoloas
www.estia-agios-nikolaos.org 

1897

Wat fijn dat je jouw bijdrage wilt geven! Om dat te doen dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.